LAIF » LIFESTYLE: Niepasteryzowany Prażubr– hołd dla przeszłości

LIFESTYLE: Niepasteryzowany Prażubr– hołd dla przeszłości

 

Polacy to piwosze, wiemy to bez wątpienia. Średnio wypijamy około 100 litrów piwa rocznie, co czyni nas jednym z pięciu narodów konsumujących największą ilość piwa w Europie. Lubimy piwa z tradycją, kojarzące się z naturalnością oraz nawiązujące do naszych pradawnych korzeni. Dlatego, każdy miłośnik alternatywnych piwnych smaków, powinien mieć pod ręką nowy pradawny gatunek – niepasteryzowanego Prażubra.
 

Trend na piwa niepasteryzowane, to wynik naszej coraz większej otwartości na nowe smaki. Potrafimy docenić tradycyjną recepturę oraz to, że piwo powstaje w wyniku pasji, doświadczenia i nawiązuje do naszych lokalnych korzeni. Trend na piwa niepasteryzowane, zapoczątkowały lokalne browary, które wprowadziły różnorodną ofertę piw w wyższej cenie, dla bardziej wymagających piwoszy.
 

Prażubr, gatunek pradawny niepasteryzowany jest odpowiedzią na nasze nowe preferencje – warzenie bez pasteryzacji i chęć delektowania się łagodnym smakiem piwa. To to hołd jaki browarnicy z Browaru Dojlidy Białystok złożyli przodkowi żubra białowieskiego, prażubrowi, który królował na terenie Polski przed wieloma tysiącami lat.
 

Gdzie zatem szukać Prażubra? Będzie go można wypatrzeć na plenerowych imprezach i koncertach, wypadach za miasto czy spotkaniach ze znajomymi. W męskim gronie.
 
Więcej informacji znajdziecie tutaj.
 

Butelka Kufel

fot. mat. prasowe

Zobacz też inne wydarzenia

20.08. 2015, Warszawa, Miłość, Mary Komasa 27.06.2015, Warszawa, Cafe Kulturalna, Crocodiles 16.04.2015, WARSZAWA, KLUB BASEN, MARY KOMASA