LAIF » LIFESTYLE: Niepasteryzowany Prażubr– hołd dla przeszłości

LIFESTYLE: Niepasteryzowany Prażubr– hołd dla przeszłości

 

Polacy to piwosze, wiemy to bez wątpienia. Średnio wypijamy około 100 litrów piwa rocznie, co czyni nas jednym z pięciu narodów konsumujących największą ilość piwa w Europie. Lubimy piwa z tradycją, kojarzące się z naturalnością oraz nawiązujące do naszych pradawnych korzeni. Dlatego, każdy miłośnik alternatywnych piwnych smaków, powinien mieć pod ręką nowy pradawny gatunek – niepasteryzowanego Prażubra.
 

Trend na piwa niepasteryzowane, to wynik naszej coraz większej otwartości na nowe smaki. Potrafimy docenić tradycyjną recepturę oraz to, że piwo powstaje w wyniku pasji, doświadczenia i nawiązuje do naszych lokalnych korzeni. Trend na piwa niepasteryzowane, zapoczątkowały lokalne browary, które wprowadziły różnorodną ofertę piw w wyższej cenie, dla bardziej wymagających piwoszy.
 

Prażubr, gatunek pradawny niepasteryzowany jest odpowiedzią na nasze nowe preferencje – warzenie bez pasteryzacji i chęć delektowania się łagodnym smakiem piwa. To to hołd jaki browarnicy z Browaru Dojlidy Białystok złożyli przodkowi żubra białowieskiego, prażubrowi, który królował na terenie Polski przed wieloma tysiącami lat.
 

Gdzie zatem szukać Prażubra? Będzie go można wypatrzeć na plenerowych imprezach i koncertach, wypadach za miasto czy spotkaniach ze znajomymi. W męskim gronie.
 
Więcej informacji znajdziecie tutaj.
 

Butelka Kufel

fot. mat. prasowe

Zobacz też inne wydarzenia

28.03.2015, WARSZAWA, PALLADIUM, FISZ EMADE TWORZYWO MAMUT22.03.2015, Warszawa, Klub Mózg, Pierwszy Warszawski Salon Ambientu22-23.06.2015, Poznań, Warszawa, Nothing But Thieves